Activiteiten

Activiteitenweken voor volwassenen

 

Speciale onderwerpen bestuderen

Samen lekker koken

Nieuwe hobby’s ontwikkelen

Sportief, cultureel, uitdagend, culinair, ontspannend

Voor individuen, stellen en groepen.

 

 

Na arbeid komt rust,

… en actie

 

Hebt u ook altijd het gevoel gehad nog zo veel te moeten doen?

Italiaanse kunst, bh’s maken, lekker in groepen koken, alles van het spannende begin van de twintigste eeuw willen weten, de techniek van speksteen beeldhouwen onder de knie krijgen?

 

En daar nooit de tijd voor gehad?

 

Maar nu wel?

 

Het Reterink gaat vanaf 2018 themaweken organiseren. Tien volwassenen zijn welkom. Drie tot vijf dagen met elkaar bezig zijn aan een onderwerp. De opzet is dat ieder zichzelf vermaakt en vervolgens elkaar laat delen in wat hij/zij gemaakt of ontdekt heeft. Het idee is geboren in het Palazzo Reale in Turijn. De gobelins aan de muur hadden in de rand allemaal dezelfde figuren. Waarom zou dat zijn? Je vraagt het je af en loopt verder.

Maar dat hoeft nu niet meer.

 

Samen een onderwerp bestuderen

De themaweken zijn ervoor om dat nu juist wel eens uit te zoeken. Aan het eind van de week dan drie dagen naar Italië? De onderwerpen voor deze studiebijeenkomsten zijn onuitputtelijk. Veel dichter bij huis hebben we bijvoorbeeld de rijke periode aan het begin van de twintigste eeuw gehad. Hoe komen kunst, cultuur, economie en politiek daar samen?

 

Samen iets maken

Wat is er leuker dan met elkaar een uitbundige Indiase, Italiaanse of Mexicaanse maaltijd te maken? Ons hoofdgebouw heeft drie keukens waar we met elkaar veel kunnen koken, en eten, en drinken.

Als het zo uitkomt, huren we een kok in om ons de kneepjes van het vak te leren.

 

In de werkplaats is voldoende ruimte voor het grovere werk. We gaan zeker iemand zoeken die ons gaat leren mooie beelden te maken, van speksteen bijvoorbeeld.

 

Onze houtoven vraagt erom gebruikt te worden. Overdag opstoken met eikenhout en dan ’s avonds je eigen pizza samenstellen die binnen twee minuten klaar is. Veramente italiana. Met de restwarmte kunnen we dan de volgende ochtend een heerlijk brood bakken.

 

Samen eropuit gaan

Lettele ligt in de buurt van historische  steden als Deventer, Zwolle en Zutphen.

Lettele ligt in een fantastisch wandel- en fietsgebied. De Holterberg is bijna onze buurman.

Lettele ligt op korte afstand van museum De Fundatie in Zwolle en museum More in Gorsel.

Lekker een dag eropuit en dan ’s middags genieten van een drankje en daarna een heerlijke maaltijd die we laten verzorgen.

 

Samen ontspannen

Bij alle thema’s is de enige regel dat het relaxed gaat. Niets moet en veel kan. Bij ontspannen hoort ook gezellig praten, lekker in de sauna liggen, zwemmen in het binnenbad of een boek lezen in een stil hoekje. Geen verplichtingen, wel mogelijkheden.